Bare rolig, du kan betale med dit kort

Falske sider på nettet, kortnumre der udleveres og også automater, der er blevet manipuleret. Ja, der er absolut problemer. Men betalingsløsninger udvikler sig også og bliver mere sikre hele tiden. Og du kan undgå langt det meste svindel ved at være forsigtig.

Beskyt dig selv mod svindel

Tips til, hvordan du beskytter dig selv og andre mod onlinesvindel, via tekstbeskeder, opkald og på sociale medier.

Hold koder hemmelige

En virkelig vellykket svindel er, hvis svindleren får fat i både dit kort og din kode. Det ville betyde fuld adgang til din konto. Derfor er det ekstra vigtigt, at du beskytter din kode, når du bruger kortet i en butik eller hæveautomat. Kontroller, at ingen kigger dig over skulderen, når du taster koden, og skriv den ikke ned. Ikke engang som en make-believe kontakt på mobiltelefonen. 

Vær opmærksom på skimming

Skimming betyder, at dit kort kapres ved at kopiere dine kortoplysninger. Hvis kontoen kapres, tømmes den ofte hurtigt og et helt andet sted.

Kontroller altid hæveautomaten, før du bruger den. Hvis den virker mærkelig, for eksempel har noget tykt omkring, bør du ikke bruge den. Hæveautomater kan også have et skjult kamera sat op til at fange din kode, så også her er det vigtigt at beskytte din kode, for eksempel med din hånd.

Lad heller ikke nogen gå væk med dit kort, når du betaler, men hold altid kortet under opsyn. En god ting kan være ikke at have for mange penge på den konto, du har kortet knyttet til. Sæt din opsparing på en opsparingskonto i stedet. 

Ude godt, hjemme bedst - sæt grænser for køb

I internet- og mobilbank kan du ændre indstillingerne for dit kort. Du kan f.eks. spærre for forskellige geografiske områder og åbne eller lukke dit kort for onlinekøb, så du kan sikre dig, at dit kort kun kan bruges til at handle i de områder, hvor du handler. Hvis nogen uautoriseret får fat i dit kort, begrænser dette mulighederne for at bruge kortet. 

Shop sikkert med Mastercard Identity Check

For at sikre, at du føler dig sikker ved at bruge dit FOREX kreditkort også til online betalinger, er Mastercard Identity Check-tjenesten blevet knyttet til dit kort. Det er en gratis tjeneste, der betyder, at du identificerer dig med MobilbankID, når du betaler med dit kort online. På denne måde kan du være sikker på, at ingen andre bruger dit kort. Du får en sikker online betaling i alle kanaler og til alle digitale enheder.

Læs mere om Mastercard Identity Check