Surf sikkert, når du er online

En stigende del af vores liv foregår i digitale miljøer. På samme måde som vi skal passe på lommetyve i byen, skal vi passe på digital uærlighed. Heldigvis dukker der også smarte digitale sikkerhedstjenester op, der hjælper os på vejen.

Beskyt din computer

Efterhånden som økonomien bliver mere og mere digital, er det computeren, mobiltelefonen og andre digitale enheder, der skal beskyttes, snarere end tegnebogen. For at gøre det skal du:

  • Installere et antivirusprogram, og holde det opdateret
  • Installere en firewall
  • Opdatere operativsystem og browser, når nye versioner er tilgængelige
  • Ikke downloade billeder, film, spil og programmer fra ukendte websteder
  • Altid logge ud, når du er færdig i din netbank
  • Være ekstra opmærksom på pop op-sider, der ser mærkelige ud, eller hvis du bliver bedt om at give personlige oplysninger

Teknologi, der hjælper

Digitale tjenester bliver sikrere og sikrere. Der er også flere smarte tjenester, der kan hjælpe med at reducere risici i hverdagen. Her er nogle gode tips: 

Beskyt dig selv mod ID-tyveri 

Reducere risikoen for ID-tyveri ved at blokere uautoriseret adresseændring. Dette reducerer risikoen for, at nogen bruger dine personlige data til svindel og identitetstyveri. Ved at låse din adresse ved adresseændring kan du også beskytte dig mod, at nogen uautoriseret ændrer din adresse eller videresender din post.

Digital post

Sørg for at du modtager digitale breve fra virksomheder og myndigheder. På denne måde vil du hurtigt finde ud af, om en svindler for eksempel forsøger at optage et lån i dit navn.

Opdateret software

Sikkerhedsløsningerne udvikles konstant. Brug din banks sikkerhedsløsninger og sørg altid for at få have seneste opdatering af eksempelvis BankID.

Hvad siger politiet?

1

Almindelige svindelnumre

Få styr på svindlernes metoder.

2

Sikkerhedstips

Gode tips og info fra politiet

3

Politirapport

Godt at vide om indsendelse af en rapport