SÅDAN SKAL DU GØRE

Klargøre argumenterne

For at få prisen på en vare ned på det ønskede niveau har du brug for gode argumenter. Her skal du være forberedt inden du engagerer dig i samtalen, for dine argumenter er nøglen til at lykkes med forhandlingen.

Beslut dig for en maksimum pris i forvejen

Inden du starter forhandlingen, aftaler du med dig selv en maksimum pris som du er villig til at betale.

Gå mod strømmen

Den bedste forhandler vælger produkter som få andre er interesserede i. Det skaber rigtige gode forudsætninger for at presse prisen ned.

Undersøg markedet først

Det skader aldrig at kende til konkurrenternes priser for tilsvarende produkter eller services. Viden om prisniveauet giver også respekt.

Tilføj flere produkter i prisen

Hvis du mærker at sælgeren ikke vil give sig på prisen af den vare du er interesseret i, og du synes at der er andre varer i butikker som er interessante, vær ikke bange for at forsøg at få de andre varer inkluderet i prisen som sælgeren vil have. Du kan også forsøge at få dobbelt op af din vare for samme pris.

Overrask sælgeren 

Nogle gange kan en uventet forhandling om prisen på varer som ingen forhandler med have en fantastisk effekt. Hvorfor ikke forhandle om prisen på hotelværelset i lavsæsonen eller på færgebilletten hvor forsinkelsen lige er blevet annonceret over højtalerne?

Hold en god tone

Uanset hvordan forhandlingen udvikler sig, er det vigtigt aldrig at miste sit godt humør. Et smil, en joke hjælper altid med at skabe en god stemning. Husk at en god deal er når både dig og sælgeren er tilfredse med forhandlingen. Held og lykke!!

Og husk at have kontanter med på rejsen! Det bliver lidt mærkeligt hvis du ikke kan betale sælgeren efter at have arbejdet så hårdt for at nå din ønskede pris!